General distribution (WSC):

Europe, North Africa, Turkey, Caucasus, Russia, China

Faunistic references:

Heliophanus cupreus Drensky 1936, p. 196

Heliophanus cupreus Flanczewska 1981, p. 204

Heliophanus cupreus Deltshev & Blagoev 1992, p. 32

Heliophanus cupreus Naumova et al. 2008, p. 274


Localities:

Bulgaria: Lyulin Mountain (no locality specified) - Naumova et al. 2008 ; Zemen - 4 specimens, Deltshev & Blagoev 1992 ; German Monastery "St. Ivan Rilski" - 1 ♀, 20.05.1966, Flanczewska 1981 ; Pleven - 1 ♂, 24.04.1966, Flanczewska 1981 ; Banya, Burgas Province - 1 ♂, 07.06.1966, Flanczewska 1981 ; Malko Tarnovo - 1 ♀, 31.05.1966, Flanczewska 1981 ; Mesta Village, Blagoevgrad Province - 1 ♀, 09.05.1966, Flanczewska 1981 ; Ognyanovo, Blagoevgrad Province - 2 ♂, 1 ♀, 10.05.1966, Flanczewska 1981 ; Petrich - 1 ♂, 23.04.1958, Flanczewska 1981 ; Klyuch, Blagoevgrad Province - 1 ♂, 07.05.1966, Flanczewska 1981 ; Gabrene, Blagoevgrad Province - 3 ♂, 07.05.1966, Flanczewska 1981 ; Gostun, Blagoevgrad Province - 1 ♂, 09.05.1966, Flanczewska 1981 ; Borovets - Drensky 1936 ; Pirin (no locality specified) - Drensky 1936 ; Lovech - Drensky 1936 ; Troyan - Drensky 1936 ;

Images:

No images available yet.