General distribution (WSC):

Europe, Turkey, Caucasus, Kazakhstan, Russia (Europe to Far East), Japan

Faunistic references:

Xysticus pini Drensky 1936, p. 171

Xysticus lateralis Drensky 1936, p. 169

Xysticus audax Deltshev & Blagoev 1992, p. 32

Xysticus audax Lazarov et al. 2001, p. 24

Xysticus audax Deltshev et al. 2011, p. 93


Localities:

Bulgaria: Yundola - 6 ♀, Deltshev et al. 2011 ; Byala Cherkva Ridge, West Rhodopes Mts. (approximate) - 1 ♀, Deltshev et al. 2011 ; Nikulden, Panagyurishte - 1 ♂, Lazarov et al. 2001 ; Zemen - 1 specimens, Deltshev & Blagoev 1992 ; Borovets - Drensky 1936 (As Xysticus pini); Banderitsa - Drensky 1936 (As Xysticus pini); Chepino, Velingrad - Drensky 1936 (As Xysticus pini); Kobilino Branishte, Rila Mountain - Drensky 1936 (As Xysticus pini); Veliko Tarnovo - Drensky 1936 (As Xysticus lateralis); Novi Iskar - Drensky 1936 (As Xysticus lateralis);

Images:

No images available yet.