General distribution (WSC):

Europe, Turkey, Caucasus, Russia (Europe to Far East), Iran, Central Asia

Faunistic references:

Eresus niger Drensky 1936, p. 32

Eresus niger Deltshev & Blagoev 1992, p. 28

Eresus cinnaberinus Tzonev & Lazarov 2001, p. 71

Eresus cinnaberinus Lazarov et al. 2001, p. 11

Eresus cinnaberinus Dimitrov & Lazarov 2002, p. 49

Eresus cinnaberinus Deltshev et al. 2004, p. 185

Eresus kollari Deltshev et al. 2011, p. 79


Localities:

Bulgaria: Stradalovo, Kyustendil Province - Tzonev & Lazarov 2001 (as Eresus cinnaberinus); Chepan Mts. (no locality specified) - Dimitrov & Lazarov 2002 (As Eresus cinnaberinus); Uhlovitsa Cave, Mogilitsa, Western Rhodopes Mts. - 1 ♂, 31.05.2008, Deltshev et al. 2011 ; Boynik, Kardzhali Province - 1 ♂, Deltshev et al. 2004 (As Eresus cinnaberinus); Belotrup Place, Sredna Gora Mts. (approximate) - 1 ♀, Lazarov et al. 2001 (As Eresus cinnaberinus); Klisura - 1 ♂, Lazarov et al. 2001 (As Eresus cinnaberinus); Chivira Hut, Sredna Gora Mts. - 4 ♂, Lazarov et al. 2001 (As Eresus cinnaberinus); Strelcha - 1 ♂, Lazarov et al. 2001 (As Eresus cinnaberinus); Zemen - 4 specimens, Deltshev & Blagoev 1992 (As Eresus niger); Bansko - Drensky 1936 ; Borovets - Drensky 1936 ; Dragalevtsi - Drensky 1936 ; Dupnitsa - Drensky 1936 ; Vladaya - Drensky 1936 ; Kyustendil - Drensky 1936 ; Beli Iskar - Drensky 1936 ;

Images:

No images available yet.